2019-04-30
前几日同屋企人去观塘APM饮茶,个到出晒名有一栋全部都系酒楼,无意中发现3楼呢间醉翁亭火锅馆夜晚有得打边炉,所以今日就在一次同屋企人黎试下。佢都几平,平日$298无限时任饮任食,假日$328无限时任饮任食,9点后仲有8折优惠,另外生日优惠都有免费/半价,咁岩而家仲有一个优惠,就系有$30现金卷,真系平。坐低之后就可以出去拎熟食,款式都算多,又有糖水,仲有饮品都系出面拎,自由选择。跟住就可以选择汤底,我钟意食浓味,屋企人要清清淡淡,所以最最最钟意就系有得鸳鸯锅,一边沙爹汤,一边冬瓜瑶柱汤,每位入黎食既都会有一个套餐,包括(海鲜盘,至尊水饺皇,刺身并盘,极级牛颈脊,蚝皇花胶冬茹)。刺身好厚又新鲜,每人有一片,想叫要俾钱。海鲜样样都系新鲜既,最令我惊讶既系蛏子同贵妃蚌,好大只,煮熟之后,肉都唔会缩细,仲好鲜甜爽口。其实材料都系好多选择,雪花肥牛,猪颈肉,炸响铃,豆腐等等,豆腐好滑,猪颈肉比较爽口,炸响铃好脆,放落去吸晒D汤,好好味。总括黎讲$298有咁多选择,仲要样样都咁好味,又新鲜,物有所值。
无意中发现3楼呢间醉翁亭火锅馆夜晚有得打边炉,所以今日就在一次同屋企人黎试下。 佢都几平,平日$298无限时任饮任食,假日$328无限时任饮任食,
9点后仲有8折优惠,另外生日优惠都有免费/半价,
咁岩而家仲有一个优惠,就系有$30现金卷,真系平。 坐低之后就可以出去拎熟食,款式都算多,又有 糖水,
仲有饮品都系出面拎,自由选择。 跟住就可以选择汤底,我钟意食浓味,屋企人要清清淡淡,
所以最最最钟意就系有得鸳鸯锅,一边沙爹汤,一边冬瓜瑶柱汤,
每位入黎食既都会有一个套餐,包括(海鲜盘,至尊水饺皇,刺身并盘,极级牛颈脊,蚝皇花胶冬茹)。 刺身好厚又新鲜,每人有一片,想叫要俾钱。 海鲜样样都系新鲜既,最令我惊讶既系蛏子同贵妃蚌,好大只,
煮熟之后,肉都唔会缩细,仲好鲜甜爽口。 其实材料都系好多选择,雪花肥牛,猪颈肉,炸响铃,豆腐等等,