2022-07-24
.{二访公子茶座}第一次黎系食早餐,觉得呢到既早餐比附近既茶记好食多。今次再访就系试下晚市小菜如何了。平日夜晚黎到坐无虚席,要等一等位,收银哥哥仔好有礼貌亦好好人拎张圆凳比我地坐住等。等左十分钟都有位了,lucky😆我地两个比较细食,叫左一个𩠌一碟炒饭。公子冰梅骨 ($78)大热天时特别想食酸酸甜甜既开胃菜,就点左冰梅骨。新鲜滚热辣出炉,黎到仲出紧烟。份量都多既,就算四个人食都够食。排骨有煎过,表面有焦,入面肉质嫩淋。酱汁份量适中,炒得好好,每条排骨都能沾上冰梅酱,上色度靓,好有锅气,食落酸甜,比例刚好,送饭首选👍🏼咸鱼鸡粒炒饭 ($58)一座山既炒饭,黎到都系出紧烟既,闻到好香。炒饭有锅气,炒得干身,又唔油腻。鸡粒都多,仲要有煎过,绝不求其,抵赞,可惜咸鱼味欠奉,食落都冇咸鱼香。龙凤柠檬雪碧 ($22)以为旧式茶记先有各种花臣饮品,原来呢到都有。龙凤系指腌渍咸柠檬同新鲜柠檬片,加入雪碧,酸甜咸都有齐哂,冲击一下味蕾,饮完透心凉~上次黎到觉得枱凳分布两边,中间位置留空好似有点浪费,但今次食晚饭觉得咁样既环境好好,一黎坐得舒服,活动空间大,店员上菜方便,亦冇油烟味,散
{二访公子茶座}
我地两个比较细食,叫左一个𩠌一碟炒饭。
公子冰梅骨 ($78)
公子冰梅骨
公子冰梅骨
咸鱼鸡粒炒饭 ($58)
咸鱼鸡粒炒饭
咸鱼鸡粒炒饭
龙凤柠檬雪碧 ($22)
以为旧式茶记先有各种花臣饮品,原来呢到都有。
龙凤柠檬雪碧
龙凤柠檬雪碧
上次黎到觉得枱凳分布两边,中间位置留空好似有点浪费,但今次食晚饭觉得咁样既环境好好,一黎坐得舒服,活动空间大,店员上菜方便,亦冇油烟味,散气好啲👍🏼
呢到有茶餐厅装潢,食物有大排档水准,但比起大排档、茶餐厅,呢到坐得舒服啲😆
味道 ★ ★ ★ ★ ☆
环境 ★ ★ ★ ★ ☆