2023-03-16 417 浏览
楼上大排档 (湾仔)话说最近朋友转左工 因为返工近左所以约食饭 揾有咩新餐厅既时候就揾到呢间🤩因为两个女仔都唔食得好多野 但系都叫左5样野食😂冇计啦~见到隔离枱啲野食都好似好好食甘🤤一上到去见到间餐厅主打怀旧大排档既装修 又播哂怀旧金曲 真系好似回到过去金沙脆鱼皮 $60一见到呢个菜就要叫因为小编好中意食咸蛋黄☺️上到黎小编就迫不及待要起筷🥢完全有惊喜😆好脆之余又好好食 d咸蛋黄酱挂哂系鱼皮上面 唔会酱还酱 鱼皮还鱼皮 必点‼️楼上小炒皇 $148食得出好有镬气👍🏼都系有果d材料 韮菜、虾干、腰果及鱿鱼等 佢仲有贝柱仔 虽然本人唔系几中意食韮菜😂因为怕有草青味 但呢度果d韮菜冇 所以一啖又一啖甘食 果种咸香既味道真系令人越食越想继续食🤤马拉盏生菜🥬煲 $98个煲上既时候都咋咋声 又劲香 个待应会系我地面前炒几下以免黐底 生菜配上虾干 又的确系几惹味😋蟹油炒面 $108因为用左蟹油黎炒 所以好香 不过食落唔算话有蟹味 但系我地d𩠌配埋一齐食 一个字:绝👏🏼 面底都爽口弹牙同埋d面虽然有油光不过炒得都干身招牌脆皮乳鸽 $78乳鸽就正常发挥 冇咩特别 不过佢既肉都系好嫩下 唔会话好un食紧野既途
楼上大排档 (湾仔)

金沙脆鱼皮 $60

楼上小炒皇 $148

马拉盏生菜🥬煲 $98

蟹油炒面 $108

招牌脆皮乳鸽 $78

食紧野既途中听到👂老板同d客介绍间餐厅系喜记炒蟹前总厨主理😎估唔到甘有镬气啦 见到随离枱食紧避风塘炒蟹 个卖相唔错 同埋都见佢地食几滋味 下次再试下先🤪最重点系 饭后会有甜品🍮送 系番薯糖水😚都好好食👍🏼已经好饱 但系都要食埋😂因为都真系几好食 番薯都大大旧
  • 金沙脆鱼皮