2023-11-27 54 浏览
Wow~今日系我同男朋友ge 拍拖纪念日👫佢约我去泰国餐厅庆祝,我迫不及待地走进这个充满异国风情嘅餐厅,墙上有好多大大小小嘅挂画,瞬间好似去咗泰国咁~好CHILL我们点咗几个菜,有沙律、小食、汤🥣、饭🍚酸辣青木瓜沙律,这道菜真是绝配❗️酸辣ge 味道同脆爽的木瓜好夹🥳男朋友说而马拉盏炒通菜,真是辣到让人火辣辣的心跳💓通菜的鲜嫩加上马拉盏的独特风味,让我哋嘅味蕾又辣又少咸,好过瘾😼之后香叶爆炸软壳蟹🦀出现在我哋面前,软壳蟹炸得酥脆,每一口都系一个爆炸般惊喜。男朋友开玩笑说南姜椰奶鸡汤🥣温暖了我们的心,浓郁嘅椰奶味和微辣ge 口感让人心情愉悦。最后系泰式蟹肉炒饭为今顿ge主食,鲜嫩多汁ge 蟹肉与香气四溢的炒饭结合,炒饭岩干身,好好食😋这家泰国餐厅真系惊喜连连🫶🏻不仅食材新鲜,味道独特,同带给我哋愉悦ge笑声和回忆🤭如果你想要在特别的日子享受风味十足ge 美食,这个地方绝对系一个值得光顾的好选择👍🏻

我们点咗几个菜,有沙律、小食、汤🥣、饭🍚酸辣青木瓜沙律,这道菜真是绝配❗️酸辣ge 味道同脆爽的木瓜好夹🥳男朋友说[这道菜就像我们感情一样,酸酸辣辣但又令人愉悦😳]

而马拉盏炒通菜,真是辣到让人火辣辣的心跳💓通菜的鲜嫩加上马拉盏的独特风味,让我哋嘅味蕾又辣又少咸,好过瘾😼之后香叶爆炸软壳蟹🦀出现在我哋面前,软壳蟹炸得酥脆,每一口都系一个爆炸般惊喜。男朋友开玩笑说[蟹炒得好,比我哋感情还要爆炸呢🥴]