2022-10-12
啱啱返完夜放工,突然想揾间火锅食午餐,就同朋友拣咗呢间位于旺角闹市嘅肉浦团火锅放题尽情食牛😆😆入面嘅位置唔会太逼夹,而且无论系餐牌定还是店舖墙身嘅设计,都加入左唔少香港同韩国嘅漫画元素,喺出边餐厅比较少见🫣而餐厅主要有四款嘅放题,分别系「肉」、「浦」、「团」、「盛」四种,而今日我地食既系团放题套餐 ($298/人)😆「团」放题套餐包括咗任食指定嘅肉类同海鲜,例如有安格斯下肩胛,澳洲M5和牛牛肩胛,鹿儿岛黑豚肉等我地一坐低,我哋叫好咗嘅药膳花雕醉鸡汤底同埋鸡块已经预备好,汤底味唔算好浓,但花雕鸡就相当入味😍而且就算煮耐感啲肉依然都好香滑😋最令我哋surprise即系第一碟牛肉出场嘅时候,店员会将四款嘅牛肉放喺一只特制嘅大碟上面,大碟入面应该系放咗一啲干冰,令牛肉上碟嘅时候有种烟雾弥漫嘅感觉,打卡一流✨✨而个人觉得四种牛入面最啱我口味嘅系牛板腱,比较有咬口🐮喺出边自助吧嘅食物都系可以任食任拎😎一般嘅蔬菜香肠丸类等等都有,而最令我意外嘅系连台湾香肠都有得选择🥳当然仲有唔同款嘅嘢饮同熟食啦🤣再配埋自己配过嘅酱油真系唔惊食唔饱😂食到最后,店员仲送上是日甜品,今日嘅甜品系忌廉瑞士卷,冻冻地食好似食
食到最后,店员仲送上是日甜品,今日嘅甜品系忌廉瑞士卷,冻冻地食好似食紧雪糕咁,系超满足嘅一餐!😆😆