2021-06-20
次次行到呢条街都见到连住几间舖好多人排长龙等位食饭, 难得早左少少避开人潮, 同朋友两个人去试下十和田😋舖头装修都几靓, 不过唔知系我地叫得太多野定点, 张枱有点细, 唔系几够位放咁😉另外欣赏佢用电子下单之余, 走姜芥末葱都有提供选择(好野都要赞既, 虽然知道好多舖都有呢个服务👐🏻)事不宜迟讲野食👇🏻<三文鱼亲子丼>正常味既亲子丼, 良心爆晒棚劲多三文鱼, 朋友食唔哂又分左啲比我食😹三文鱼就量多肉厚, 三文鱼籽就好鲜味, 饭每一粒都有酱油包住🤲🏻$118黎讲CP值都几高👏🏻<海鲜丼>每次食鱼生丼既pick都系有海胆同虾我就好满足😗今次呢两样都好新鲜, 冇咩好挑剔~ 唔系几钟意吞拿鱼既我都觉得个葱吞拿鱼腩好正, 好岩𩠌饭, 幅相比块叶遮住左咋, 大旧到我食晒碗饭都未𩠌晒啲葱吞拿鱼腩, 多到要share比朋友一齐分担下😂我个人希望带子唔好切开, 食到啖啖肉同见到大大粒会正啲(个人喜好啦👽)<海鳗卷>海鳗口感好滑, 烧汁咁多唔会唔好食既💁🏻正常既, 如果唔系特别想食海鳗的话, 下次再去唔会take2👋🏻<生松叶蟹脚&火炙左口鱼边>
事不宜迟讲野食👇🏻
<三文鱼亲子丼>
<海鲜丼>
<海鳗卷>
<生松叶蟹脚&火炙左口鱼边>
散叫左两旧寿司黎过下瘾, 系咁食饭真系劲饱🤰🏻松叶蟹脚纯粹怀念下上年呢个时候系日本蟹道乐大吃大喝紧🥲呢只蟹脚都食得出六成当时既味道既🙂左口鱼eater好感动左口鱼系各个餐厅既出现率越来越高😆唔算太入口即化但都好味既!👍🏻
<活鲍鱼刺身>
又系CP值劲高, 好新鲜既鲍鱼刺身, 鲜甜又有海水味(形容词用哂...)总之推荐! 🤡
除左寿司之外, 我觉得呢餐饭CP值都几高🙋🏻♀️好值得再encore既, 下次去都会再叫活鲍鱼刺身, 少数唔系因为自己私心一向都钟意食下次就一定再嗌既食物😹