餐厅: Tai O Lookout
资讯:

2020-07-07 574 浏览
去大澳一定要试吓Tai O lookout,佢位于大澳文物酒店,前身系大澳警署。大澳文物酒店具有浓厚的殖民地建筑色彩,流露著19世纪晚期古典建筑的韵味。食完野仲可以周围影相打卡添!环境:呢间餐厅用咗透明玻璃屋设计,墙身同天花都系透明可以望到海景,楼底够高感觉舒服开扬!食物:虾多士伴大澳虾酱蛋黄酱-表面金黄色趣卜卜又唔会太油,入面嘅虾滑啖啖肉好弹牙,配埋个酱汁仲有阵阵嘅虾香😍大澳虾酱猪扒包配薯条-感觉好足料,入边有两旧大大块嘅猪扒,鲜嫩多汁唔会干,配埋生菜同蕃茄,加上阵阵嘅虾膏味!真令人回味🤤红树林特饮-🍎混合左三种果汁:mountain begonia juice,apple juice & Lemons 🍋 juice, 上下两层色好梦幻,记得搅匀先饮!唔系就会怪怪地!红莓荔枝梳打-酸酸地甜甜地好似食紧罗拔臣啫喱咁🍓服务:不过不失,缺点在于唔可以预订,要到场排队,而且5点-6点只供应饮品,想食Tea set记得预早黎排队。

食物:

红莓荔枝梳打-酸酸地甜甜地好似食紧罗拔臣啫喱咁🍓