今日心血来潮突然想食牛腩河😆,系旺角游左个大花园都唔知食边间好😵,咁啱行到亚皆老街见到呢间粉面店,我地两个都行到攰,决定比次机会佢,试下佢d牛腩粉。呢间餐厅原来观塘、将军澳同北角都有分店,而旺角呢间更加系旗舰店😳,而且开张无耐,餐厅光猛装修企理,空间阔落,座位坐得舒适。餐牌有好多不同款式粉面选择,𩠌有牛、丸类、饺,我地点左两碗粉面同两杯饮品。🌟崩沙牛腩河嚟到呢度点可以唔试佢嘅崩沙牛腩,因为系限量供应,卖晒就冇㗎啦,好彩我哋今日黎得算早,仲食得到🤪牛腩炆得软腍,唔会好鞋口同韧,口感十足。汤底唔咸,饮得出好足料去煲个汤底,食落无味精嘅味道。河粉系幼身河,煮得啱啱好,唔容易断开。仲配左葱花同炸蒜,食落好香口,加左佢地秘制辣椒酱,食落更惹味,好食👍🏻🌟乐园四宝丸河呢碗河粉有炸鱼片、墨鱼丸、猪肉丸、鱼蛋同埋鱼皮饺,鱼片同鱼旦食得出鱼味,唔系出面果d用面粉扮鱼片同鱼旦,墨鱼丸同猪肉丸都好香好弹牙,至于鱼皮饺亦都好好食,食到浓浓嘅鱼味。至于饮品我地就叫左冻柠乐同冻奶茶,冻柠乐比左成杯冰,饮落够晒冻😜;冻奶茶茶够浓,淡奶分量适中,饮落香滑。

🌟崩沙牛腩河

🌟乐园四宝丸河