2023-12-03 3360 浏览
早两星期 见倒openeice推荐尖沙咀西餐厅 就book左同同事一行十人试下 book左之后冇几耐就收倒餐厅whatsapp菜单 同埋留左间房俾我地 叫我地拣要咩set同埋食咩 见啲相好似都唔错 大家都好期待点知当晚7点左右上到餐厅 原来西餐厅𠮶边俾人包左场 竟然安排我地去隔离火锅店 喺火锅店入面间间房俾我地 场地安排极差 如果西餐厅𠮶边冇位 应该都要问下我地介唔介意 冇谂过人均六百蚊系咁既环境 大家都好失望去到食野 啲食物质素都系差 全部雪藏急冻货 我叫左前菜 ,汤,主菜加甜品set前菜:招牌五式焗蚝 味道正常 蚝都算肥美 但系其中一款系姜蓉焗蚝 个味唔夹 食落怪怪地汤:龙虾汤蕃茄味盖过龙虾味 完全饮唔倒龙虾鲜味 好稀 m记龙虾汤仲好饮过佢 起码有少少小龙虾肉 呢个系完全冇料主菜:新鲜海鲜大杂烩极度失望 分别有半条龙虾尾,蚝,带子,白雪鱼加薯仔 食得出全部系雪藏货 完全冇鲜味 龙虾尾又咸又痴壳 再加现成鸡汤扮上菜甜品:肉桂菠萝金宝加自家制雪柜罐头菠萝加肉桂粉 个雪糕系完全冇味 食唔出系咩味 好似一旧有色冇味既冰有其他同事食牛扒 见倒牛扒极多肥膏 佢地话好un 完全咬唔开 食唔倒一半

前菜:招牌五式焗蚝

汤:龙虾汤

主菜:新鲜海鲜大杂烩

甜品:肉桂菠萝金宝加自家制雪柜

有其他同事食牛扒 见倒牛扒极多肥膏 佢地话好un 完全咬唔开 食唔倒一半已经放弃

总括而言 成餐都整失望 食完个身仲有阵火锅味 埋单十位食左5600 加多少少已经可以食自助餐 希望各位睇呢编食评倒唔好俾人呃