2023-11-09
又到食大闸蟹季节,见网上介绍依度推出左 88分钟大闸蟹任饮任食放题无限追加几吸引就同朋友黎食,放题价钱依大闸蟹既大小而有所不同,分别是:细蟹:3-4 両 (HK$479/人起)中蟹:4-5 両 (HK$569/人起)大蟹:5-6両 (HK$669/人起)特大蟹:6-7 両 (HK$829 /人起)今次拣左中 Size ,大闸蟹有四款口味(清蒸、盐焗、麻辣、花雕)每款都好有特色,花雕,我就最钟意清蒸同埋盐焗,可以食到蟹肉清甜嘅味道原汁原味,够鲜味之余蟹膏亦好香浓,依度既蟹只只都超多膏,一打开啖啖膏非常滋味😋另外仲有多款小食:蟹粉水饺、生滚大闸蟹粥、蟹油香辣鸡煲、合式肠蟹粉糯米饭、蟹粉澎湖花枝丸、蟹粉爆汁贡丸、一口麻辣鸭血、万华街蚵仔卤肉饭、阿宗面线、士林盐酥鸡粒、蟹粉卤肉时菜、蟹油多春鱼,选择非常丰富,我最喜欢蟹粉水饺,食出啖啖蟹肉😋饮品方面有台式饮品、果茶同冷泡茶等等,重点推介黑糖姜母茶,食完蟹可以消滞解寒👍🏻
细蟹:3-4 両 (HK$479/人起)
中蟹:4-5 両 (HK$569/人起)
大蟹:5-6両 (HK$669/人起)
特大蟹:6-7 両 (HK$829 /人起)