2024-10-19
近年唔少小店相继结业,今日决定唔帮衬连锁店,改为支持一下有心经营嘅小店呢间小店位处铜锣湾嘅闹市中心,但又有种宁静嘅感觉,好似一个隐士栖身闹市之中。店内以不同酒标及酒樽作装饰,灯光有气氛,感觉都适合约会😆店内格局分露台位或普通堂座,想要高啲私隐度嘅亦有一间细房提供。清酒list 听店员讲会定期更换,按时节提供不同款式平时鲜有饮清酒,不过既然呢度系主打清酒,即管尝试一下,店员都有根据笔者口味要求推介适合嘅清酒。饮清酒唔少得拣清酒杯嘅环节,比饮啤酒多一份仪式感,哈哈食物种类以日式串烧为主,款式以小店嚟讲合理,未必有太多刁钻嘅选择但大路嘅款式都有。串烧有焦香但又唔会太干,味道属水准之上。个人推介安格斯同鸡肉棒。安格斯多汁够牛味;鸡肉棒加咗「月见」,肉嘅香味加上蛋嘅鲜甜,即刻更加吸引。同店员倾开,呢排生意无可避免都系差咗但好彩仲有班熟客支持著。虽然今次系笔者第一次嚟呢度食,但听到旁边两枱客人都同店员有讲有笑,相信确系熟客,证明有回头客支持。整体而言,小店食物质素良好,外围环境稍旧但内部气氛不错,位置方便,属可再访之选👍
清酒list 听店员讲会定期更换,按时节提供不同款式