2020-11-18 578 浏览
美味饺子店汤云耳椰菜饺 (大)煎韮菜饺 (大)价钱💲: $44/ $43好味程度😋: 3.8/5服务🍴: 3.3/5环境🗾: 3/5性价比🥢: 3.8/5回头率😚: 3.4/5-又系饺子的时候,今日介绍长沙湾美味饺子店💛记住呢间先系黄,唔好去错太子啦!呢间系比较传统嘅饺子店,入面冇咩特别装修,仲会坐得有少少迫夹🧐-一如既往,我哋叫咗一碗汤饺同一碟煎饺。佢哋嘅饺比较厚皮大只,入面馅料份量正常😆汤底系招牌野葛菜生鱼汤,我就觉得呢碗汤都系偏向淡的,有少少鱼同猪骨嘅味,唔会太浓味,清清地😋云耳椰菜肉饺好爽脆,肉嘅份量比较少同腌得唔系好浓味,所以食落几清新😌 食到就系原本椰菜有的清甜味。-另一款韮菜煎饺就出色啲,一样大只,每只有煎到金黄色,个底仲好脆👍🏻 咬落去会有啲爆汁,但因为皮比较厚所以就唔系好劲。馅就惹味啲,因为韮菜>肉,而韮菜系劲香🤤 我就建议煎饺配埋佢个豆豉菜铺辣酱食会更加重口味🥳 整体呢间都ok,系厚皮大只的传统饺。如果中意新式多味啲,皮又想薄啲就可以食左甜记先😙
美味饺子店
汤云耳椰菜饺 (大)
煎韮菜饺 (大)
价钱💲: $44/ $43
好味程度😋: 3.8/5