2022-07-03
稻香酒楼我哋都算成日去,自从冇咗好多间明星海鲜酒家,依家香港最大型嘅两个集团,就得返美心,同埋稻香,屋企人比较钟意去稻香,因为佢有得自己煲热水,佢哋话饮茶最紧要够热㖞。今晚我哋就去咗大角咀新九龙广场,稻香.茶居食晚饭。.🍚鲍鱼冬瓜瑶柱炖汤首先来一人一盎炖汤先,可以配冬瓜瑶柱,或者松茸菇,都系$28一盎,讲真,自己买材料煲都唔得啦,而且佢个汤真系真材实料,好够味。.🍚清蒸松叶蟹叫咗两只松叶蟹,堂食,8:30之前都系$138一斤,两大只都系五斤几,蟹肉非常新鲜,一疏疏,蟹膏非常鲜甜浓郁,睇住佢啱啱开箱,够晒新鲜。.🍚龙趸两味 + 半只沙礓鸡炒龙趸片非常有镬气,龙趸腩亦都蒸得啱啱好,半只沙礓鸡就好普通,合格。.🍚豉椒炒蚬蚬肉份量多,炒得好够镬气,豉椒汁唔算太咸,大家都好满意嘅一个小菜。.总括然而,作为一间集团式嘅酒楼,食物质素都算控制得咁上下,一家人嚟食饭,会系一个唔错嘅地方。
🍚鲍鱼冬瓜瑶柱炖汤
🍚清蒸松叶蟹