2022-05-02 316 浏览
山长水又远,长征元朗锦田寻找天空之城,全因为要一解思乡之情🤪——朋友话呢到既氛围有少少似泰国既夜市㖞😏Anyway😈😈😈自问大食恐龙好少食素,之前试过几次去d新派素食餐厅打卡、又试过咩新猪肉产品,都觉得无食肉咁爽,但今日呢餐都几满足😃牛油果鹰嘴豆酱酥炸大啡菇burger|香脆薯宝- 大啡菇super juicy🤩菠萝亦十分fresh & juicy,两者配搭蕃茄、生菜、牛油果酱,虽然无食肉既感觉,但refreshing既味觉冲击会令你觉得无肉都好ok😁薯宝细细粒,炸得好脆,薯仔味好浓;一啖一粒,食完都唔会成口油,高汁🥳温泉蛋牛肝菌risotto- 平时出面食可能会加埋d蟹肉丝,但呢到素食餐厅撇除左蟹肉,反而令个菇味更突出😍热辣辣上台,沟埋芝士丝,打烂埋只日本蛋,既香浓,又多汁,难以抗拒既美味😚😚😚迷你黑松露薯条|黑松露酱- 薯条加松露油去炸再醮埋松露沙律酱,基本上都好难唔好食既~但薯条无咩薯仔味,就著实令我失望既..😔冻特浓朱古力- 够冻、够浓,完。士多啤梨牛油果smoothie- 卖相靓,打卡table。牛油果既可以中和士多啤梨既酸,又可以令口感更thick,好味。但饮smoothi

冻特浓朱古力- 够冻、够浓,完。
士多啤梨牛油果smoothie- 卖相靓,打卡table。牛油果既可以中和士多啤梨既酸,又可以令口感更thick,好味。但饮smoothie用粗饮管真系好容易头痛🫠
芫荽爱好者不妨过黎朝圣,我见朋友食到欲仙欲绝咁,但我真系搞唔掂😮‍💨
餐厅分室内及室外,又特有打卡位,满足男女老幼😎