2024-01-31 1119 浏览
呢次试咗间天台cafe嘅经典港式小食,真系客家实力派嘅劲啊👍!炸午餐肉味咸香十足,肠粉滑溜溜嘅口感令人一啖又一啖。炸烧卖外皮香脆,里头嘅肉馅又多汁,食落真系哗!开心爆灯💥!Cocktail方面,madeinhongkong真系话你知咩叫创意满分!将港式柠茶同vodka拍埋一齐,味道咁清新,饮落好似喺海风中跳一支舞咁,舒服!加上可以自选嘅口味如荔枝、草莓、棉花糖,饮得心花怒放🌸。啱晒啲想忘忧乎利乱嘅朋友。最正嘅就嚟喇!炖汤好丰富,花胶同虫草花都够晒份量,滋味满分,而灌汤饺爆汁功夫真系得!喺满满童年记忆嘅小食选择当中,迷你兵紫薯包正到冇朋友,连壳都想食埋!最后,慢煮叉烧饭,太阳蛋流心喷发,配上叉烧,喺我口入面简直系炸出满天星!整体嚟讲,环境正、食物正、体验正,啱晒同三五知己嚟聚旧、吹水、搏吓上去!👫👬👭💖