🔷🍽️🥩🎶 𝕆𝕟 𝕋𝕙𝕖 𝕊𝕡𝕠𝕥 ℂ𝕒𝕗𝕖 𝔹𝕒𝕣 ℝ𝕖𝕤𝕥𝕒𝕦𝕣𝕒𝕟𝕥 - 𝕋𝕀ℕ ℍ𝔸𝕌〰️ 收工后跟朋友去食晚餐,便找了一间天后地铁站距离十分近,位于8楼的西餐厅,餐厅好大,景色开扬,装横特别,有别于一般酒吧餐厅。另外,酒吧开放式,而且灯光用色比较七彩缤纷。🍽 🔹香蒜忌廉白酒煮蓝青口伴法包钟意食忌廉白酒煮青口嘅朋友应该好钟意,白酒香忌廉滑又creamy。青口几多几大只,而且每一只都好滑身,平时我食一两只就停,但滑身程度足以让我跟朋友「争食」😎蒜蓉包烘过够晒松脆,蒜蓉味好香,蘸忌廉汁一流。🔹北海道带子蘑菇意大利饭带子新鲜大粒,微微烧过香口啲。意大利饭磨菇汁浓郁,饭粒饱满分明,分量都唔少。忌廉汁都好重,但绝对唔会有油腻的感觉,每一啖啖都有磨菇香气🤩🔹OX cheek 慢煮牛颊肉慢煮牛颊肉非常软腍,好入味,啖啖肉都是嫩滑,蘸西班牙酱食好好味,入口即溶。配菜都不马虎,有薯蓉😍 椰菜花又甜又爽口。➰🔹Bubble Tiramisu 大大个气泡喺面,拮爆佢散啲烟出嚟好香。Tiramisu面层系奶冻,奶味浓郁,口感幼滑,好睇又好食😋➰🔹Fineapplq Fizz蓝色腔必点,呢只蓝色好靓好梦幻!
🔷🍽️🥩

🍽

🔹香蒜忌廉白酒煮蓝青口伴法包
蒜蓉包烘过够晒松脆,蒜蓉味好香,蘸忌廉汁一流。
🔹北海道带子蘑菇意大利饭
🔹OX cheek 慢煮牛颊肉

🔹Bubble Tiramisu

🔹Fineapplq Fizz
蓝色腔必点,呢只蓝色好靓好梦幻!厚厚一层泡泡,有蓝椰子、菠萝汁、青瓜汁,味道好fresh。
🔹Flower Sour
Pisco, Lemon, Luxembourg, Cranberry
Passion fruit, Egg White
一片西柚放喺面,再有层泡泡。用玻璃罩罩住,嚟到打开白烟飘出嚟好梦幻,香浓嘅酒味都扑鼻而嚟,Cranberry嘅味较为突出。

🔍 题外话

见到好多朋友介绍好多好野食,跟住佢地拣嘅菜式真系无选择错,真系好多都好好食

📌On The Spot Cafe Bar Restaurant (天后)
📍天后电气道68号金轮天地8楼