2018-12-03
星期六晚上,系豪无主意下老婆话想食煲仔饭。咁经过尼间见未够6点已经有人排队。咁就去试下啦。江湖小栈位置唔多,小店形式(我至爱)。佢其实都多选择拣(不过唔记得影)。尼到有串烧同埋有少少客家菜,因为得两个人,净系叫饭同串烧就够。煲仔饭即整,等左15-20分钟。上台连埋一樽鼓油同猪油。第一次食有猪油,侍应叫先落猪油焗一阵 再落豉油,真系好唔同。我叫腊味排骨,饭有少少脆饭焦。口感好好!饭香同埋腊味既味入晒饭到!系好食既。价钱70令蚊其实都抵,因为份量都有3-4碗。另外串烧叫左牛舌,鸡肾同鸡翼及烧通菜。鸡肾烧得好干身,有D柴,鸡翼就好好食,皮脆唔干。牛牛舌就正正常常。烧通菜唔记得影、不过落左马拉盏烧。系几野味。以小店黎讲有惊喜!其实尼间铺好旺,6点已排隧及一直有人拎飞等位。如果试,可能要订位。想食煲仔饭,可以一试!
烧通菜唔记得影、不过落左马拉盏烧。系几野味。
以小店黎讲有惊喜!
想食煲仔饭,可以一试!