2024-09-08
1900 浏览
呢日早咗少少放工,约咗朋友嚟太古城食饭。大概18:30踏入呢间餐厅,望到佢仲有happy hour嘅套餐😮 即刻嗌咗份嚟试吓,之后再嗌咗其他食物,食咗个好丰富嘅晚餐。Happy Hour套餐呢个套餐包括咗两杯啤酒同埋一份薯条🍟 King in Yellow 清啤 本地手工啤5%同埋Old Blood 烘烤黑啤 本地手工啤5%,两款啤酒各有特色🍻 个人比较钟意清啤,不过黑啤嘅味都好香🌾 薯条方面有三款口味选择,我地拣咗香辣芝味嘅crazy fries,店员已经预先帮我地shake好咗,调味都几惹味。慢煮番茄肉酱温泉蛋意大利阔条面呢个系晚餐嘅其中一款,番茄肉酱味道唔会好酸,而且份量啱啱好可以捞晒成份意大利阔条面🍝 阔条面好适合我呀,因为佢好挂汁,每一啖都可以食到开胃嘅番茄肉酱🙂自选沙律一份自选沙律全日都系$68咋,见到唔少人都买外卖返去食🥗 一份standard嘅自选沙律可以拣五款配料,一款酱汁同埋菜底,菜底可以拣混合沙律菜定系罗马生菜🥬 我呢份拣咗混合沙律菜同埋煎胡麻沙律酱,想食得再健康啲,酱汁可以另上👍🏻 如果想食得丰富啲,都可以额外加多几款配料。自家制烤鸡肉同埋德式烤猪手呢两款肉类都
Happy Hour套餐
慢煮番茄肉酱温泉蛋意大利阔条面
自选沙律
一份自选沙律全日都系$68咋,见到唔少人都买外卖返去食🥗 一份standard嘅自选沙律可以拣五款配料,一款酱汁同埋菜底,菜底可以拣混合沙律菜定系罗马生菜🥬 我呢份拣咗混合沙律菜同埋煎胡麻沙律酱,想食得再健康啲,酱汁可以另上👍🏻 如果想食得丰富啲,都可以额外加多几款配料。自家制烤鸡肉同埋德式烤猪手呢两款肉类都好出色,鸡肉唔会太干,猪手就带点黑椒味🐷 日本蛋沙律同埋吞拿鱼沙律都系个人好钟意嘅选择,店员仲要俾劲多我,系食过返唔到转头嘅选择🤩 烤甜粟米、红腰豆同埋青瓜则系健康天然之选🥒
是日餐汤
呢日嘅餐汤系罗宋汤,呢个带点辛辣,入面嘅配料有洋葱、番茄、西芹等嘅蔬菜,都算几足料🍅
甜品
♦️焦糖牛乳软雪糕芭菲
呢个系几抵食嘅甜品,劲大杯雪糕,仲要牛奶味好香浓🥛 面头有焦糖脆饼、焦糖酱、水果干、谷麦脆脆,更可以增加口感🍨
♦️Tiramisu
咖啡味道几香,蛋糕嘅质地虽然较企身,但入口依然creamy,更加以用优惠价加配牛乳雪糕🍦
饮品
期间限定冰茶同埋黑咖啡都只系加$10就可以饮到☕️ 两款都系无糖嘅选择,系健康饮食嘅新趋势啊😆
呢间餐厅嘅菜式选择好阔,有好健康嘅沙律,又会有邪恶啲嘅啤酒薯条,无论系咩喜好都拣到啱食嘅嘢啦🤤