2020-01-11
这间食店真系令我好失望。之前成日都在杂志做宣传。所以一直都想试一次。其实我在同一楼层都见到令一间中菜厅。都考虑了一阵子。因为佢哋都有做套餐。价钱都唔算贵。鲍叁翅肚Vs小笼包。最后选择了后者。系因为怕隔离会唔够食和要加钱食其他贵价野。但其实如果经过今次。下次我都想试吓令一间。讲返用餐经历:一开始姐姐会问你饮咩茶,之后冲咗一壶茶比你。这个很好。唔需要次次都叫职员加茶。饮多与少又可以自己决定。这个小笼包应该系新出产品,但因为真系太贵。最后都无点选。但用餐完之后。我系庆幸自己无点选的⋯今次我哋点选了以下菜式:两个人其实是否算多呢?我只可以讲我哋真系刚刚好食晒了。我都老实讲。今次用餐食物质素系差啲。鸡丝粉皮那些酱味道好怪的。开头见佢哋有那么多酱劲开心。但那些酱其实唔系麻酱系沙律酱。理论上系可以嘅。但真系迎合唔到香港人的口味啰。总之就好怪。那些小笼包一点都无肉汁。都算好食。但又唔系电视广告那种难忘感觉。但价钱唔算贵就当去咗普通茶楼饮茶食的点心。但其实烧卖就有点惊喜。肉汁劲多。好似食紧小笼包一样。真系超奇怪和搞笑。两个掉转做法就最完美。所以下次建议大家试食烧卖。小笼包都可以一试。但点最平试食就可以了
今次我哋点选了以下菜式:
那些小笼包一点都无肉汁。都算好食。但又唔系电视广告那种难忘感觉。但价钱唔算贵就当去咗普通茶楼饮茶食的点心。但其实烧卖就有点惊喜。肉汁劲多。好似食紧小笼包一样。真系超奇怪和搞笑。两个掉转做法就最完美。所以下次建议大家试食烧卖。小笼包都可以一试。但点最平试食就可以了。
那个蟹酱西兰花都很失望。先唔好讲蟹酱唔够的问题。最大问题系那些西兰花很老。根本唔好食。本身食材差。酱料几好。炒功几好都无用㗎⋯⋯
本来点选了黄金虾。但姐姐话没有货。所以选择了甜酸骨。成餐饭最好食就系这个啦。
现在想起好彩有点这个。唔系都唔知食咗咩。老实讲唔会再去。因为真系太普通。但这间餐厅都有点好的地方就系坐的舒服位置很大。最后有个温紧提示,这里的奶茶应该系用茶包唔系手冲丝袜。如果要好浓茶香味奶茶的食客。应该会很失望了。