其实已经帮衬过麻糬王加加埋埋十几二十次,由中环到北角到而家呢间筲箕湾。 本身筲箕湾呢间分店一开业的时候都好开心,亦一早已经帮衬过,如果同北角和中环分店比较下,sorry 真系有比较就有伤害,品质只可以用差和失望来形容。如果冇试过其仔分店的话可能觉得味道还好。已经冇咗外脆内软口感,馅料亦唔足够,而且size亦(比其他分店)细。心谂如果系呢个质素,我买麻糬粉不如自己系屋企整。 亦有啲难相信佢哋系同一间品牌。而且混合口味都会有规定,只限混两种,已经冇中环店𠮶种人性化。所有嘅包已经一早整定包好。新鲜度明显比其余分店有差距。 当初以为系新开业,需要包容,点知近几个月都有试过,认真不争气也无任何改善。好怀疑真系同一间店咩?冇谂过身为东区人的我,食麻糬包包需要去到其他地区购买。P.s 题外话,其实筲箕湾属于老街坊区,扶灵一样嘅装修有啲唔吉利同「外」眼