2023-09-01
四人一齐食晚Buffet, 价钱同质素不符,款式系多就多但整体食材唔新鲜唔好食,我宁愿贵精不贵多,感到失望唔会再去。食:去酒店都希望食到鲜甜既海鲜,可惜总体海鲜系完全唔够新鲜,有生蚝食,但好细只食落有D臭,食左几只都系咁。长脚蟹D肉唔够扎实,鱼生唔够新鲜,其他冷盘好普通,寿司整到劲细粒好似好惊俾人拎完。总括我地对冷盘海鲜鱼生真系麻麻,真系食左好少就无意欲再拎。熟食味道都系一般,大部份都系靠芡汁味,印象有D仲好难食,例如:小龙包肉味好怪,章鱼烧又冻又硬似斋食紧面粉,串烧系唔香既。。。牛羊排味道好普通,其他D 送盘俾人拎完等好耐先补充返。甜品真系好多款式,不过又系补充好慢,当晚好想食豆腐花点知俾人拎哂,我地坐到9点半都无人补充返最后无得食。环境服务: 我地坐则边Sofa位都舒服阔落既,望住落地大玻璃同海景,环境系有D气派既,整体算卫生既。不过食到尾声就无啦啦飞左只乌英入黎飞黎飞去,搞到唔系咁好。现场有live不过系三位Uncle Aunt唱,绝大部份系怀旧中文金曲 (似去左庙街听歌咁), 食客多数系同胞同埋Uncle Aunt。拎野区D服务生个个无表情无笑容好似做到好苦咁,埋我地枱收野既多
食:
环境服务:
我地坐则边Sofa位都舒服阔落既,望住落地大玻璃同海景,环境系有D气派既,整体算卫生既。不过食到尾声就无啦啦飞左只乌英入黎飞黎飞去,搞到唔系咁好。现场有live不过系三位Uncle Aunt唱,绝大部份系怀旧中文金曲 (似去左庙街听歌咁), 食客多数系同胞同埋Uncle Aunt。拎野区D服务生个个无表情无笑容好似做到好苦咁,埋我地枱收野既多数都系D阿姐,服务态度似去左酒楼食饭咁。