2008-05-26 18 浏览
上星期五两点几先食 Lunch唔想叫饭盒, 所以走咗去时代广场 food court 揾食我本身钟意食饺子, 而且记忆中食过大阪王将都好似唔差(约一年前) 所以叫咗个天津饭餐外卖, 即系天津饭 + 六只饺子 + 汤返到公司即刻开餐开始就食只饺子先, 一食个感觉完全似微波炉饺子饺子皮有㶶但不脆, 小韧; 馅料系足, 但唔 juicy.天津饭仲惨, 可能系我未见识过天津饭, 不过呢个饭我真系唔啱食其实只系一大块炒蛋 + 类似福建炒饭嘅芡汁 + 白饭底多而浓厚嘅芡汁会令你以为自己汤饭不过, 炒蛋入面系有好几旧真蟹肉(系真因为我食到有壳...)总结成个餐我最满意反而系个蛋花汤.四十几蚊, 心谂低处未算低, 话哂算系足料, 但美味欠奉最后我要再提嘅系, 我呢一餐系外卖, 可能会对饺子嘅评语会唔公平(需然由 Food court 到我公司只有十分钟, 而我记得唔差𠮶次都系外卖)但起码可以比买外卖嘅朋友作参考.
上星期五两点几先食 Lunch

所以叫咗个天津饭餐外卖, 即系天津饭 + 六只饺子 + 汤

返到公司即刻开餐
开始就食只饺子先, 一食个感觉完全似微波炉饺子
饺子皮有㶶但不脆, 小韧; 馅料系足, 但唔 juicy.

其实只系一大块炒蛋 + 类似福建炒饭嘅芡汁 + 白饭底
多而浓厚嘅芡汁会令你以为自己汤饭

总结成个餐我最满意反而系个蛋花汤.
四十几蚊, 心谂低处未算低, 话哂算系足料, 但美味欠奉

但起码可以比买外卖嘅朋友作参考.