2022-05-16 1137 浏览
今日同同事去咗元朗形点打边炉 - 马祖台式火锅店$218加一放题式食90分钟香港开咗咁耐我都系第一次去食,马祖台式火锅店系一人一锅自己可以拣返自己钟意嘅汤底,今次拣咗麻辣油鸡汤底有6款唔同价钱套餐包括唔同嘅肉类,就要全台拣埋同一个级数第一次食,我真心以为麻辣油鸡里面系有鸡件🤣不过出面自助台都有得夹鸡既,但系我就冇夹到专心一意食牛肉😙出面自助枱有唔同嘅嘢食夹,都系一啲正常嘅食材,其中有我比较钟意食嘅莴笋,同埋佢啲墨鱼丸贡丸都几好食我觉得最出色嘅系佢嘅饮品选择同埋甜品佢饮品选择除咗有普通嘅汽水同埋解茶之外,佢仲有乐天嘅锡兰红茶,清清地好好饮唔会好甜。是我今次饮嘅荔枝乌龙茶真系好正🤣以前饮道地嘅荔枝玉露佢系好甜嘅但系有寒天但系呢个台湾制造嘅得米荔枝乌龙茶清甜有荔枝味之余,仲有劲茶味点解平时香港其他地方冇得卖㗎🤣甜品试咗呢个冲绳海盐雪糕,有淡淡的原味就其实冇乜特别,不过可以怀念下冲绳好想去旅行朋友试咗呢一个台湾微热山丘嘅菠萝雪糕🍦佢话完全冇假甜味,系真菠萝味仲有菠萝肉添食到超级饱啊
今日同同事去咗元朗形点打边炉 - 马祖台式火锅
$218加一放题式食90分钟
香港开咗咁耐我都系第一次去食,马祖台式火锅店系一人一锅
自己可以拣返自己钟意嘅汤底,今次拣咗麻辣油鸡汤底
有6款唔同价钱套餐包括唔同嘅肉类,就要全台拣埋同一个级数
第一次食,我真心以为麻辣油鸡里面系有鸡件🤣
不过出面自助台都有得夹鸡既,但系我就冇夹到
我觉得最出色嘅系佢嘅饮品选择同埋甜品
点解平时香港其他地方冇得卖㗎🤣