2024-01-06 69 浏览
一尝奇华的香蕉蛋糕,搞到我一早就开心到投降💗。切开𠮶阵,见到香蕉丝嘅细节,已经闻到浓郁香蕉嘅香气,食落去唔会太甜腻咋!软绵绵嘅质感,一啖啖都系幸福感。至于今年新出嘅腰果糕和蔗汁马蹄糕,真系叫我惊喜!腰果糕𠮶啖啖腰果香脆,啖啖肉味,但软糯嘅口感我就未能尽兴。相比之下,蔗汁马蹄糕就真系扑中我心口🛎️,甜到刚刚好,又唔会太腻,而且马蹄嘅清甜真系与众不同,糕身弹牙,每一啖都享受到。当然唔少得经典嘅珠姐XO酱腊味萝卜糕,呢个喜气洋洋嘅名字已经讲晒一切啦!香辣嘅XO酱炒匀,萝卜糕嘅滋味即刻提升多级,啖啖腊味,热辣辣地入口,冬天暖笠笠嘅!今次食评就到此,奇华嘅味道,真系系小时候到而家一直提起我嘅食欲🤤,质素稳定!无论系过年贺岁,定系日常钟意食,都值得一试。