十三姨开到嚟尖沙咀啦‼️之前已经听过朋友讲呢个名,话好好食,但个时次次去亲佐敦同旺角舖都实在系太多人排队,未试到🥹今次终于食到了,价钱唔贵超惊喜,翻兜🆗坐低即刻有店员拎杯虾片嚟,虾片食落脆卜卜好新鲜😍1️⃣ xᴏ酱鹅肝煎肠粉🥢呢个一定要嗌,真系超级无敌劲好食‼️ 估唔到平时平平无奇嘅肠粉系配上鹅肝之后,整出嚟会咁ᴍᴀᴛᴄʜ 💓 鹅肝个样切到好似菇类咁,入口感觉好细腻,香味亦都十分浓郁🤭 而肠粉好入味都唔会太咸,加上灯笼椒同埋葱花等嘅配料唔会寡🙊2️⃣ 西多鸡翼🍯甜甜哋嘅鸡翼好吸引😳 仲要系单骨嫁,方便拆啲肉出嚟🤭 脆脆嘅外皮加上嫩嫩嘅肉,仲唔系💯3️⃣ 吉列炸蚝🦪炸蚝外层好酥脆,内里嘅蚝多汁鲜甜💦 沙律酱唧系面即夹即食,加分😳4️⃣ 朱古力花生炸馒头🍫糖水舖有朱古力炸烧卖,呢到有朱古力炸馒头,好新颖嘅食法🤭 馒头本身冇咩味,但加埋朱古力酱好香又甜,而面头嘅花生碎好有咬口🤩5️⃣ 爆浆芝士炼奶炸年糕🧀软软糯糯系好幸福嘅感觉🥺 平时食开嘅年糕个样好普通,但系呢到嘅年糕有块芝士冚系面,仲要唧上炼奶同撒上花生碎,咸中带甜,极度邪恶呀‼️6️⃣ 400次岩盐咖啡☕️上层嘅咖啡泡要同一方向搅足400次,先得出呢杯有超绵密嘅口感嘅
十三姨开到嚟尖沙咀啦‼️
虾片
坐低即刻有店员拎杯虾片嚟,虾片食落脆卜卜好新鲜😍

1️⃣ xᴏ酱鹅肝煎肠粉🥢

5️⃣ 爆浆芝士炼奶炸年糕🧀
爆浆芝士炼奶炸年糕

6️⃣ 400次岩盐咖啡☕️
400次岩盐咖啡

上层嘅咖啡泡要同一方向搅足400次,先得出呢杯有超绵密嘅口感嘅咖啡,滑滑的😳 作为蚁星人之一表示好甜好中意,觉得系甜品更似饮品🤣

7️⃣ 鸭屎香柠檬茶🍋
鸭屎香柠檬茶

呢排兴鸭屎香柠檬茶,我觉得鸭屎香嘅香味好独突,闻过试过就深入脑袋,真系回味无穷,上瘾指数极高‼️ 至少我饮过一次就翻唔到转头🤣
其他
虾片