2018-12-12 1607 浏览
女友的大日子,所以拣左呢间有景睇既铁板烧。系openrice订左位,前一日就有人同我whatsapp联络确认日子,同埋问我地想坐边度同要唔要预留限定食物,我地最后拣左鲍鱼,对话过程中,服务非常好。我地拣左坐系bar台上面(即系有厨师系我地面前烧既位),正前方就已经望到维港景色,非常靓。不得不赞既系,佢地既装潢好贴心,因为我地身面有一块镜面墙、影相既时候可以反射到维港景色。由于前日已经确认晒所有野,所以好快就已经落好单。先黎一只鲍鱼可惜汁既味道太浓太咸,盖过晒鲍鱼既鲜味。刺身一流佢地做到有炸鱼片既炸,同时保留到鱼既滑同鲜我地另外叫左鸭肝,煎得岩岩好,但同样偏咸。A5和牛,入口即溶最后自己带左蛋糕系餐厅切,但佢地冇收任何切饼费,相比其他西餐厅要收250蚊,感觉成件事平左好多。虽然野食整体都偏咸,但服务同景观一流。(P.S 美中不足是VIP房里面有一大班内地人,不停喧哗,尖叫,破坏气氛。)

澳洲鲍鱼

可惜汁既味道太浓太咸,盖过晒鲍鱼既鲜味。

刺身一流
3色刺身

佢地做到有炸鱼片既炸,同时保留到鱼既滑同鲜

我地另外叫左鸭肝,煎得岩岩好,但同样偏咸。
鸭肝

A5和牛,入口即溶