2012-03-24 201 浏览
前几日去补习搭车时经过红磡见到一间新开嘅coco 可都,个脑就'叮'左'珍珠奶茶'四个字出黎。之后补习又咁啱得咁kiu,朋友攞住杯冰冻珍珠奶茶入课室,我成堂就比佢杯珍珠奶茶吸引住,心谂如果落堂后唔去买番杯,今晚一定瞓唔着啦!于是我一完堂就去试新野…coco 都可 我黎啦!!!! 一入到店里面,我就order左一杯M size 热奶茶半糖比自己, 同一杯L size 冻珍珠奶茶少糖比细妹。其实order时都几烦,本身我话要两杯珍珠奶茶,之后话一杯唔要珍珠,然后又改一杯要热,佢以为我order完想收钱时,我又突然话奶茶要半糖…我都觉自己有啲烦,讲左句唔好意思!但系个女职员唔单只全程无'衰样',仲笑笑咁话唔紧要,好好态度㖞!好感好感 个职员一收完钱就去冲…见佢好快手,倒粉…落茶…落冰,眨下眼杯野就到手。但系杯热奶茶攞上手唔够热,唔知系唔系因为用胶杯…所以唔可以太热呢?肯定好快冻哂啦… 第一啖饮入口,感觉就系'奶奶奶'…好奶呀!一定落左好多奶粉!但系我又几like㖞,因为我都几钟意多啲奶味嘅奶茶。 饮多几啖,又觉得茶味都够,几好!仲有就系我觉得叫半糖无错,唔系好甜又唔会无味啱啱好! 总
好感好感

总算系满意嘅第一次!一定会再饮嫁!
至于杯冻珍珠奶茶…细妹就话下次要叫佢少冰!成大半杯都系冰…溶左之后搞到杯野好似淡味左…得死甜…!珍珠就甜甜地,唔会好硬又唔会软到摆入口一pet pet..都算有咬口!睇黎下次都系要埋珍珠先!
2012-03-21
4 分钟 (外卖自取)