2016-04-22 487 浏览
晨早落住大雨心情麻麻,距离开工时间仲有半个钟,唯有揾间茶餐厅食份早餐氹下自己银星装修同一般舖头无异,但用上全白色,加白灯同玻璃比人感觉好干净,加埋侍应姐姐清一色女士,同埋好似妈妈咁既慈祥样,格外觉得舒服。舖头入面全部木板卡位,一部细电视,另外有张细枱系门口,应该比有需要食烟人士用啦餐牌好简单,就贴系枱玻璃下面,不过早餐价钱有点儿离地(意思只系离开左土瓜湾一般茶餐厅挞地)。另外午餐都有其他选择,都算一般价钱回锅肉米粉 烟肉炒蛋 牛油面包 茶走少甜 hk32落单唔够两分钟先后黎左烟肉蛋 面包同杯茶走,大概多两分钟连热辣辣既米粉都到埋烟肉炒蛋 牛油面包烟肉有两块,每块手指长度,烚熟无煎过,令外一片大块而薄既煎蛋,都系热。一块白包入面搽满牛油,不过系室温无烘热。以上都无咩特别,烟肉只系烚熟有啲失望,不过算系无咩油回锅肉米粉米粉份量都几多,上面大半面积几乎舖满回锅肉,份量好多。汤既味道无味,不过食回锅肉就冇所谓,因为一捞匀就好浓烈,不过由于太多回锅肉令碗米粉变得太辣,所以有时真系又要多又谦辣。回锅肉系罐头既,肉质普通,而且系罐头即开出黎挞上个米粉度,所以室温,要捞匀面先暖食茶走少甜有惊喜,用厚奶

回锅肉米粉 烟肉炒蛋 牛油面包 茶走少甜 hk32

烟肉炒蛋 牛油面包
烟肉炒蛋 牛油面包(跟餐)

回锅肉米粉
回锅肉米粉(餐)

茶走少甜
茶走少甜(跟餐)
有惊喜,用厚奶茶杯载,保暖而且茶味够浓,香。当混左炼奶滑好多又唔会冚左茶味,而且茶叶味沟得唔错,少少涩味,而且温度唔好超热滚水果只,所以会一路追饮落去

总括黎请,份量算唔错,米粉同烟肉蛋质素普通,但杯奶茶唔错。不过由于价钱唔平,就算干净环境同妈咪级招呼都唔够弥补。下次出粮再黎
2016-04-21
$32 (早餐)
茶走少甜(跟餐)
  • 茶走