2010-11-02 15 浏览
放工去左element 行街街,本来谂住行出佐敦食饭。行下行下就九点…攰到投降,唯有系返商场入面食。之前帮衬过德福既夏面馆,小笼包同担担面都几好。因为已经九点,加上element不嬲都冇咩人,唔驶等位;无哂卡位,枱同枱之间既距离好少,好似搭枱咁…眼阔肚窄既我地又嗌得太多喇… 蒜泥白肉 $45﹕薄切腩肉加上爽滑粉皮,配上辣椒蒜汁,惹味开胃。不过我都系钟意谭仔果个极多蒜既版本多d~ 蟹粉小笼包 $48﹕比普通既贵廿蚊,不过食唔出太大分别。皮整得唔系几靓,一夹就穿。 糖醋鱼柳$48: 推介菜色,果然有水准。酸甜味刚刚好,鱼肉啖啖肉而且爽口。 上海粗炒$48﹕主食冇嗌到担担面,非常后悔 劲油既炒面,配料又碎哂;加上唔够味,愈食愈无胃口,要靠豆板酱先清得哂加$3位茶芥,埋单$212。
眼阔肚窄既我地又嗌得太多喇…
上海粗炒$48﹕主食冇嗌到担担面,非常后悔
加$3位茶芥,埋单$212。

2010-11-01