2023-04-19 173 浏览
趁放假入左元朗揾食,崇日朋友介绍呢间九丁目烧肉,话好有日式风味。果然由门面到餐厅装修到食物都好日。海鲜盛-有原条鱿鱼,日本蚝X2, 大元贝X2, 龙虾X2, 甲罗烧X1,全部都新鲜度十足-元贝洗得好干净,加左牛油同蒜蓉去烧,大只,肥美,重点系十分鲜甜,系元贝独有的鲜味,唔系雪藏货可以做到-龙虾烧到半熟后我哋放左落元贝壳度吸住元贝汁黎继续烧,唔系超级大只但肉质好弹牙,真的食到龙虾香味。-原条鱿鱼烧后都仲好juicy,好大只好浓鲜鱿味-甲罗烧: 蟹膏加上蟹肉同大量蟹籽,蟹味香浓。配有多士烤后沾黎食,唔会腻又提升口感 特选牛肉盛-厚切上品牛舌X2, 上品和牛肩肉X4, 十胜和牛肉眼顶X4, 上品牛胸腹肉X4。好欣赏有比到牛脂去起炉👍🏻-最Impressive 系厚切牛舌,厚肉,爽口,但入面好嫩。师傅介左纹系面所以更易烧唔会过熟。-十胜和牛肉眼顶: 入口即溶,唔会因为油脂多而冇牛味,牛味好浓郁。

海鲜盛
海鲜盛

元贝

龙虾

龙虾
-原条鱿鱼烧后都仲好juicy,好大只好浓鲜鱿味
原条鱿鱼

甲罗烧