2021-11-19 32 浏览
Hea hea ha ha食串烧🍡🍢位于宝勒巷嘅Hea ha hea ha居酒屋🏮,装修简朴干净,墙上高处以一排不同清酒作装饰墙,别具特色;一入门口有张大约坐3-4人bar枱,放工约埋三五知已落黎happy hour,边饮边食一乐也😃;而且店员殷劝嘅招待亦值得一赞👍🏻。🥗蟹肉牛油果沙律嗌前菜先打开个胃口👍🏻,面层满满蟹肉捧,中层有半拌溶嘅牛油果🥑,底部垫左好多新鲜沙律菜,所有材料捞拌均匀,口感一流,沙律菜相当青脆,淡淡柚子醋味道非常清新,相当醒胃前菜。🐟炸池鱼仔池鱼炸得非常干身,一啲油腻感都冇,食落嘅香口又卜卜脆😋。🍡串烧鸡心第一次食鸡心,原来系咁好味嘅,口感略带靭度,但出奇地越𡁻越有肉香🍡串烧鸡肾呢个系每次食串烧必点,更惊喜系鸡肾好厚身,咬口有爽脆度,越𡁻越香,一丁点腥味都冇。🍡免治鸡肉串鸡肉入边应该加左鸡软骨,免治鸡肉松软,鸡软骨卜脆,两者并埋口感多左层次,蘸点埋未熟蛋黄一齐食,令整齐口感更顺滑,而且仲增加蛋香,呢个非常推介👍🏻🍢烧广岛蚝🦪虽然细小,但胀卜卜入口creamy,鲜味出众,蚝鲜爆发力强劲。🍡烧鸡翼我自细钟意食🎼🎼🤣,必嗌串烧,鸡皮烧至干身脆口,但肉质仍保持juicy 。
Hea hea ha ha食串烧🍡🍢

🥗蟹肉牛油果沙律

🐟炸池鱼仔
池鱼炸得非常干身,一啲油腻感都冇,食落嘅香口又卜卜脆😋。

🍡串烧鸡心

🍡串烧鸡肾

🍡免治鸡肉串

🍢烧广岛蚝🦪

🍡烧鸡翼

🍡西班牙猪肋骨肉
肉味浓郁,经咀嚼后,油脂慢慢渗出,更加香口。

🥘牛根大根味噌煮
呢个亦有惊喜,牛根份量好多,入口滑溜带些小烟韧,感觉充满骨胶😋;大根(白萝卜)索晒味噌汁,非常入味,而且水份充足,原全冇渣。

最后order左北海道蟹肉汤饭,呢个汤饭味道较清,饭面铺上新鲜蟹肉,夹杂埋蛋花、蟹柳、鸡髀菇、大葱,整体味道丰富。