2019-05-02
又到一年一度公司阿姐请食饭当然要黎老地方-新陶园海鲜酒家啦!-我地一共15人嗌左以下菜式,饱到晕之余,仲有得外卖走添-椒盐濑尿虾:我嘅最爱🧡啲濑尿虾好大只 大只到系食咗两只已经饱晒!又够晒新鲜弹牙!-上汤伊面龙虾:个伊面底真系好正 入晒啲汤底味 龙虾熟度刚刚好 好易就起到出嚟-豉油皇大虾:钟意重口味嘅人必食!我最钟意成只咬 因为可以chu埋啲皮 唔好睇佢咁脆 但一啲都唔会戒到嘴 特别系啲虾膏位 真系不得了-豉椒炒圣子:呢个有少少辣啦 炒得有少少过左 只能够话不过不失 比起其他就逊色啦😕-奄仔蟹:哇哇哇见唔见到张相都影到啲膏 又系必食嘅一味𩠌-辣酒花螺:如果因为钟意食辣而食呢一味 我觉得可以真系唔使点啦 因为我完全唔食得辣 都竟然食到😓除咗唔辣之外 佢亦冇乜嘢其他味道 真系可以唔食-盐焗花螺:呢个比起辣酒花螺好食太多啦 成个螺都入晒味-粉丝蒸扇贝:蒸得太老 虽然啲粉丝好好食 但个主角真系...-鱼两食 (起肉炒芹菜;炆炸骨腩):炆炸骨腩投票为众多位同事嘅最爱但我就钟意清炒多啲 因为啲肉质好靓 用黎炸有啲浪费😅-姜葱蒸鲍鱼:呢个我冇食到 但同事觉得一般-姜葱蚝:哇呢个好真系硬到一个点 完全
当然要黎老地方-新陶园海鲜酒家啦!
我地一共15人嗌左以下菜式,饱到晕之余,仲有得外卖走添
椒盐濑尿虾:我嘅最爱🧡
啲濑尿虾好大只 大只到系食咗两只已经饱晒!又够晒新鲜弹牙!
奄仔蟹:哇哇哇见唔见到张相都影到啲膏 又系必食嘅一味𩠌
盐焗花螺:呢个比起辣酒花螺好食太多啦 成个螺都入晒味
粉丝蒸扇贝:蒸得太老 虽然啲粉丝好好食 但个主角真系...
鱼两食 (起肉炒芹菜;炆炸骨腩):
炆炸骨腩投票为众多位同事嘅最爱
但我就钟意清炒多啲 因为啲肉质好靓 用黎炸有啲浪费😅
姜葱蒸鲍鱼:呢个我冇食到 但同事觉得一般
姜葱蚝:哇呢个好真系硬到一个点 完全咬唔到 算系最唔好食嘅一样