上星期日(12月6日)排咗一个钟队先试到佢哋嘅手冲同roll cake (餐厅最低消费:1杯咖啡) 咖啡正正常常唔好甜品嘅我觉得佢哋嘅roll cake好出色当时试咗佢哋嘅北海道牛奶同埋漩涡里的朱古力与榛子酱-北海道牛奶旁边嘅honeycomb好好味 好香甜 啲cream又唔会好「漏」同太腻-漩涡里的朱古力与榛子酱亦唔会过甜 刚刚好 佢啲蛋糕嘅texture都好绵密因为想食佢哋嘅roll cake今日收工特登再嚟买外卖返屋企食嚟到时已经5:15 店外面仲有两位客人未入席本身打算在隔离店饮完咖啡先返嚟拎蛋糕 希望可以雪住先(屋企住得较远)所以问一问佢哋今日几点收点知另一位唔系招待我嘅店员搭嘴:今日全香港都收6点(忘记exact wording 但意思大致上系咁)我即时打咗个突 其实可以有礼貌少少去回应客人问题而且餐厅系可以选择继续开门做外卖亦可以选择5点就关门大吉作为客人 想问一问营业时间 会太过份吗?之后我就问招待我嘅店员 我可唔可以依家俾钱6点前返嚟拎店员表示如果6点前啲客人走哂就会提早收舖 (咁究竟佢系咪收6点呢?)其实我只系提出想买完蛋糕并喺佢声称嘅关店时间前嚟拎蛋糕 有好不合理
(餐厅最低消费:1杯咖啡)
咖啡正正常常

我即时打咗个突
其实可以有礼貌少少去回应客人问题
而且餐厅系可以选择继续开门做外卖
亦可以选择5点就关门大吉
作为客人 想问一问营业时间 会太过份吗?

之后我就问招待我嘅店员
我可唔可以依家俾钱6点前返嚟拎
其实我只系提出想买完蛋糕
并喺佢声称嘅关店时间前嚟拎蛋糕 有好不合理吗?

佢哋嘅蛋糕 我系好欣赏

希望佢哋可以带俾客人更好更全面嘅体验
北海道牛奶,漩涡里的朱古力和榛子酱
2020-12-10
外卖自取
$50 (其他)
北海道牛奶,漩涡里的朱古力和榛子酱
  • roll  cake