2019-06-02
养生又养心鲜白色汤底嘅宁神养心锅 以川芎、 白芷 、天麻、 当归、 鲜鸡、 猪肉及鲜鱼淆成,滚起时已闻到好香药材味! 未食先饮头啖汤,饮落好香药材味,但又唔会过浓,入口舒服又好味呢!"汤渣"有竹丝鸡及鱼头, 今次呢个鱼头真系好大个,要煲耐少少,食时肉质烚完都仲系咁滑; 另外由于个鱼头煎香左,一D都唔腥, 鱼云又够多, 煲到D骨都腍晒, 证明真系长时间淆成! 以鱼及鸡肉煲成嘅汤底,十分鲜味打边炉一定唔少得手切肥牛 手切肥牛食好新鲜,肉味更加重,而且一片片都厚薄适中,入口即溶,都好好食!另一喜爱 鸭血是台湾的地道食物 食落唔会好散 几特别 好似猪红小羔羊肉片,羊肉是我每次打边炉必点 这里的羊肉片肥瘦适中,有少少羊膻香味。再加上 墨鱼丸,手打真的比较好食,比较弹牙。饺类点了自家制极品水饺 每只都肥嘟嘟,烚完都成只匙更咁大只,有成只虾及木耳猪肉作饀料,皮薄馅靓!一边饮汤一边品尝到新鲜材料 呢度绝对不错👍🏼这𥚃食物很新鲜,坐著食著慢慢倾都食不完,最好的是不限时,真的很舒服,会再来。
鸭血是台湾的地道食物 食落唔会好散 几特别 好似猪红
一边饮汤一边品尝到新鲜材料 呢度绝对不错👍🏼