2020-11-18 238 浏览
这间名川面栈店舖位于元朗同乐街金宝大厦2-8号地舖!这间名川面栈舖头已经系元朗好多年!人流非常之多!店家系一间多元化嘅舖头!食物款式都算有创意!.凤尾虾花胶流心蛋手打乌冬招牌肉燥饭猪扒菠萝包紫菜鸡翼是日例汤.凤尾虾花胶流心蛋手打乌冬:这碗乌冬份量十足!去嘅花胶够哂大块😲😲😲!咬落都好弹牙!都好有咬口!凤尾虾虽然唔系好大只!咬落去都好爽口!流心蛋够哂流*劲流心*手打乌冬食入口够哂滑!又唔会过腍恰恰好!真系唔错!去嘅蕃茄汤底味道好重!够哂浓郁😙😙😙!.招牌肉燥饭:店家嘅肉燥饭超大碗!剩系碗裹面嘅𩠌有肉燥、猪软骨,冬菇,鸡翼😋😋😋!非常之吸引!肉燥味道十足!猪软骨够哂腍身!味道恰恰好!又唔会过韧十分松软!冬菇入哂味!又够腍身!一口冬菇味道好正!鸡翼够哂松脆!外脆内软!味道都算唔错!.猪扒菠萝包:卖相好吸引😍😍😍!睇见都想食😋😋😋!菠萝包味道好特别🤔🤔🤔!咬落菠萝包好松软!咸咸甜甜非常之夹!猪扒十分松软!又有咬口!真系好正👍👍👍!.紫菜鸡翼:卖相真系好吸引😍😍😍!真系睇得又食得😋😋😋!.金黄色嘅外皮够哂松脆!味道好浓郁😙😙😙!又唔会好咸恰恰好!鸡翼面放满紫菜芝麻更加脆口又够香!真系店舖嘅特色小
这间名川面栈店舖位于元朗同乐街金宝大厦2-8号地舖!
凤尾虾花胶流心蛋手打乌冬

凤尾虾花胶流心蛋手打乌冬:

招牌肉燥饭:

猪扒菠萝包:

紫菜鸡翼:
卖相真系好吸引😍😍😍!真系睇得又食得😋😋😋!.金黄色嘅外皮够哂松脆!味道好浓郁😙😙😙!又唔会好咸恰恰好!鸡翼面放满紫菜芝麻更加脆口又够香!真系店舖嘅特色小食👍👍👍!

是日例汤:
系这间店家非常多人喜欢饮!我见到每个客人入到店舖都会饮嘅例汤!因为系完全无加味精嘅汤水!十分之足料!够哂味道😋😋😋!唔得闲嘅朋友必饮!我都有饮过真系好正👍👍👍!

*价钱方面大众化!食物又够新鲜!又有质素!我觉得好抵食😋😋😋!有机会入开元朗玩嘅朋友去试吓👍👍👍👍👍*
2020-11-18