2019-04-18
好耐冇去叹过一盅两件,一于约朋友去石门𠮶度饮吓茶倾吓计。我地决定去彩福皇宴饮茶,事关我先前去过食晚饭,觉得此店又宽敞又舒适,ㄧ边饮茶ㄧ边详谈真系唔错!👍等我睇下D㸃心纸先……种类好多㖞! 另外原来佢地有好几款得奖点心,看来好吸引,等我叫几款试下先。海皇太子饺点心师傅用巧手,将饱满的鱼蓉带子蓉馅料,包制成可爱金鱼形状, 鱼眼还用青豆来做,又好睇又鲜味。旋风流沙奶皇包流沙奶皇包ㄧ直是我最爱。 搣开有旋风纹理的包皮,见到汹涌而出嘅香甜奶皇和咸香蛋黄馅流晒出嚟,真系好疗愈。味道甜甜咸咸,真系好食到有晕嘅感觉😁原只鲍鱼烧买鲜虾猪肉烧卖上放有细细粒的原只鲍鱼, 鲍鱼鲜味,有咬口,好味!!龙皇野菌肠用软软的肠粉皮包住脆脆的春卷,馅料以杂菌和鱼肉配搭而成, 食落有浓浓的野菌香,配合鲜鱼柳在内,原来都好夹。瑶柱灌汤饺灌汤饺内有猪肉、带子、鱼翅,皮薄馅靓,浸在虫草花冬菇瑶柱汤内,吸收晒上汤的鲜甜,真系好食到要俾个赞佢。脆素鹅并烧腩仔素鹅外皮沾满一层薄薄脆浆,炸得好松脆。 烧腩仔肥瘦适中,外皮烧得脆卜卜。原个椰皇炖燕窝打开椰皇盖,见到厚厚的燕窝舖在炖奶上,好落本。 味道方面,注入椰皇水炖的鲜奶,香甜嫩滑,不
海皇太子饺
旋风流沙奶皇包
原只鲍鱼烧买
龙皇野菌肠
瑶柱灌汤饺
脆素鹅并烧腩仔
原个椰皇炖燕窝
打开椰皇盖,见到厚厚的燕窝舖在炖奶上,好落本。 味道方面,注入椰皇水炖的鲜奶,香甜嫩滑,不会太甜,食极都唔会厌。
此店有精美嘅点心,舒适嘅环境,加上合理嘅价钱,同朋友详谈,真系一个好地方。