2012-12-23
哈哈! 过完20121221呢日,世界未有「末日」,仍然继续运作,人当然要继续开饭啦!星期六下午,通常都会将个lunch推到下午茶时间食,今日都系一样。心思思又想去食群心既下午茶餐,好挂往个炸鱼柳呀!我每次都必食既下午茶!正!由于系即叫即炸既关系,每次都要等约10分钟,不过我觉得系绝对值得既!相比起连锁快餐店既炸鱼柳,呢D先叫见得人嘛!材料好,够大块(相比连锁快餐店既炸鱼柳2倍),金黄色,外面好脆,里面又好滑,口感非常好!再加上系即炸既,热辣辣!顶呱呱!而且,茶餐厅非常细心,预先将支沙律酱同茄汁放入雪柜,人客order左个餐,就成支放响度比个客任落,好大方!热辣辣既鱼柳同薯条配冻冰冰既沙律酱同茄汁,超正!除左炸鱼柳,今次都试埋炸猪扒,都系好大件,抵食!猪扒又系即炸既,炸到金黄色,热辣辣,但完全唔干,仲好juice! 食呢D经典茶餐厅既下午茶,当然唔少得杯热奶茶啦!都系好得!今时今日,仲有咁平,廿二蚊既茶餐,又咁大件,咁好味,真系好抵!真系要多多支持!如果唔系,以后只有连锁快餐店「唔见得人」既炸鱼柳啦!
相比起连锁快餐店既炸鱼柳,呢D先叫见得人嘛!材料好,够大块(相比连锁快餐店既炸鱼柳2倍),金黄色,外面好脆,里面又好滑,口感非常好!再加上系即炸既,热辣辣!顶呱呱!而且,茶餐厅非常细心,预先将支沙律酱同茄汁放入雪柜,人客order左个餐,就成支放响度比个客任落,好大方!热辣辣既鱼柳同薯条配冻冰冰既沙律酱同茄汁,超正! 除左炸鱼柳,今次都试埋炸猪扒,都系好大件,抵食!猪扒又系即炸既,炸到金黄色,热辣辣,但完全唔干,仲好juice! 食呢D经典茶餐厅既下午茶,当然唔少得杯热奶茶啦!都系好得!