2017-08-07
谂食乜真系谂到头都大,又唔要热气,唔煎炸,西餐又话唔好,酒楼又话闷,好在俾我地揾到呢间食上海野。前菜叫左呢个醉嘉美鸡$88平时嘉美鸡都唔平,谂住$88唔会有太多,食落又ok, 份量唔少,三个人食每人都食到5-6件架,当然唔系好大件啦,不过以无骨又滑嘟嘟黎讲,加上少少酒味唔太浓,我觉得好好味小笼包,一上放左1-2分钟就食,好好味个皮唔算好薄,但又唔叫厚,好实正,我夹起后唔小心跌返落个笼心谂爆硬点知无事里面好多汤,成只放入口热辣辣好好味。三个人得5只唔够喉要encore食多笼呢个蟹籽豆腐又系无期望的觉得好味味道估唔到清清地,主要的调味来自面头的蟹籽,唔太咸,唔错唔错通菜正路,so far so good另外叫左担担面,无影相另外本身叫左松子鲈鱼,晌漏单的清况下,我地又饱饱哋,所以cancel左,留返下次再试啦
前菜叫左呢个醉嘉美鸡$88
小笼包,一上放左1-2分钟就食,好好味
呢个蟹籽豆腐又系无期望的觉得好味
通菜正路,so far so good
另外叫左担担面,无影相