餐厅: Casa Lisboa Gastronomia Portuguesa
资讯:

2021-11-13 1839 浏览
东欧餐厅座楼原来有间葡国菜!上到去只剩望厨房bar枱,全程望住厨师们整呀整好似睇紧master chef好正🤭发现好多人点乳猪,下次要试下😆仲有就系厨房忙得黎好整齐有条不紊🤩---🔸Garlic octopus $185开头以为系日式个d八爪鱼仔,原来系大只个d切片煮,omg第一次食咁好味既八爪鱼,好烟韧好香,可惜份量唔多唔够喉,净返既蒜油点包食都好正😋-🔸Codfish cake @$35炸鳕鱼饼虽然味道老麦块鱼柳差唔多味,但料同质感正好多😄-🔸Carne de porco à Alentejana $298其实就猪肉加d配菜煮蚬🤣传统菜黎,味道都几家常feel,蚬好食但得个几只,肉块都煮得腍同入味,可惜整体份量真系较少🥲-🔸砵酒煮梨 $80冇乜惊喜的甜品💁🏻‍♀️-🔸Bolo de Bolacha $85饼干蛋糕原来系葡萄牙既基本甜品💁🏻‍♀️好岩我,但食多几啖就滞,配甜酒perfect match帮到我继续食👍🏽-🔸Moscatel Roxo 2006 $88酒精度高好配合葡式出海风味,但对我黎讲too high太啃,不过食住蛋糕饮就不得不赞😋-🔸另一杯port $85---🍽️ Ca
---
🔸Garlic octopus $185
🔸Codfish cake @$35
炸鳕鱼饼虽然味道老麦块鱼柳差唔多味,但料同质感正好多😄
🔸砵酒煮梨 $80
冇乜惊喜的甜品💁🏻‍♀️
🔸Bolo de Bolacha $85
🔸Moscatel Roxo 2006 $88
🔸另一杯port $85
---
🍽️ Casa Lisboa
{连加一,两人共$983}
#tgif #dinner #sis中环 #中环美食 #ikea🐶🐷
#hkfood #hkfoodie #eat #food #dessert #美食 #香港美食 #相机食先 #香港 #平民美食 #sisterfoodcourt