2015-01-13 1110 浏览
我相信如果我话香港系一个美食天堂,应该无什么人会反对。而系香港,我都相信如果我话系铜锣湾度好多野食,亦唔会有好多人会反对。我亦相信大部分香港人都会系铜锣湾度食过野。铜锣湾有好多野食,有不同菜式。行完街食个晚饭绝对一流,但有时系铜锣湾,会不想食大贵,但又不想食快餐店。有时会想下车仔面,可能系香港住既关系,大家都唔会对车仔面觉得陌生。前几日。行下街,但突然想食下车仔面,即刻醒起新记呢度。车仔面有咩料,我谂都唔洗需要我多讲,个日我叫左猪大肠、牛腩、墨鱼卷同鸭肾,油面底。我个人好钟意呢度个墨鱼卷,因为平时好少食,其他个D基本野都好好味,保持水准。不过,食过新记既人都知,佢地既辣汁真系好劲,加辣就要特别注意。佢地既车仔面,不错,又保持到水准。
我相信如果我话香港系一个美食天堂,应该无什么人会反对。