2009-11-25
星期二果日因为一个同事生日而烦紧去边度庆祝,咁就有位同事话有好地方介绍.佢话个lunch成日都爆场,唔订位唔会有得食架.见佢咁坚,今晚就落去试下啦!我地4个人7点半落到去.见到个场细得黎又几有私房菜feel,虽说个细唔系好多客人,但系我地坐个梳化位好舒服.跟住个waiter好热情咁介绍佢地个a laka menu,原来佢地仲有个set dinne.好抵食.不过佢地个set既野食系大餐牌度拣.变相好多野拣,谂个餐都谂左成几个字呀!!最后拣左4个头盘share食.特别好食既系佢个和牛carpaccio真系入口即溶/又滑,真系正.大家有机会一定要试下.食完头盘饮完汤之后个大盘真系冇得顶.d份量足,成数捉得好.个澳洲羊又冇(苏)味,牛柳又正.到最后食甜品.个waiter好好介绍左个绿茶心太软比我地.上面仲加左支蜡烛比我同事.我同事食完话好正,出面果d多数都系朱古力味,呢个好特别,好好味.食完之后餐厅经理仲请我地饮咖啡添.埋单果阵我位介绍黎呢度食既同事仲啰左张100蚊既现金劵出黎,咁又平100蚊啦!!我同成班同事都好开心咁走!特别呜谢:waiter-----阿聪唔系佢我写唔到咁多野上黎同大家分享
食完头盘饮完汤之后个大盘真系冇得顶.d份量足,成数捉得好.
个澳洲羊又冇(苏)味,牛柳又正.
食完之后餐厅经理仲请我地饮咖啡添.
我同成班同事都好开心咁走!
特别呜谢:waiter-----阿聪
唔系佢我写唔到咁多野上黎同大家分享.