2006-11-16 23 浏览
星期六同朋友黎tea, 因为食过铜锣湾个间都ok, 而且见到open area坐满人便决定黎呢间, 后黎先发觉原黎我地搅错左, 坐满人个间系隔离既香叶坊, 呢度就仲有大把位, 我地坐左入面. 叫咗2个tea set, 磨菇意粉同甜品拼盘. 个意粉好失望, 因为好咸, 甜品可在menu的八款甜品中任选三款, 我地择咗苹果脆卷, 蓝莓芝士蛋糕同strawberry千层酥, 黎既时候一见个千层酥即刻记起曾经系铜锣湾食过佢地d甜品, 但记忆中就唔系好掂, 一试之下发觉一样冇惊喜, 苹果脆卷唔松脆, 千层酥更不提也罢, 唯一系芝士蛋糕叫做ok, 但都系ok而已. 我的奶茶完全冇味仲唔热, 朋友的咖啡都系唔正.虽然食物质素十分叫人失望, 但service就唔错, 只系一个似乎系经理的男仕就好难顶, 佢著住对皮鞋系木地板度行黎行去系咁'踢', 嘈到死, 跟住本黎想叫佢埋单, 点知佢净系顾住系咁哦个waitress点解要叫个receptionist去执枱set枱, 其实个阵都冇乜人, 个recept走开吓又有乜所谓啫, 佢顾住闹人连客人都唔理, 唔知边个抵闹d呢??个日下午茶85折, 埋单连tips共

个日下午茶85折, 埋单连tips共$100. 其实呢度环境都唔错, 但如果食物质素唔改善吓真系唔会再黎.