【 🐠 蜂蜜橙银鳕鱼 】---($188) *另收加一服务费*~~~📍评分:10/10~~~💫 𝕊𝕖𝕥 𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙 :- Starter 👉🏻 是日精选餐汤🍵- Main 👉🏻 蜂蜜橙银鳕鱼🐠~~~⏩ 感谢餐厅邀请试食啊😛,但系讲明先评分绝对从心冇私心ga🤣!呢间位于天后既楼上西餐厅,以灰色为主调,座位都好宽敞,坐得好舒适🏞,听住音乐同朋友叹返餐好好品尝美食就系享受🥰!~~~身为主角既两块银鳕鱼啖啖肉超新鲜啊✨,鱼味好鲜甜,食落爽弹得黎又非常嫩滑😚,熟度啱啱好,鱼肉内里绝对冇overcooked👍🏻,食落口感真系啱啱好🤤!鱼外皮烤得香脆有咬口,鱼皮油脂香丰富😋,外脆内软既银鳕鱼真系整得好正好好食‼️ 底下配有藜麦、青瓜粒、番茄粒、红洋葱等等,藜麦烟韧韧韧既粒粒口感😚,配埋其他多汁爽口既配料💦,口感多元丰富,而且感觉食落好fresh👻,折埋酸爽既柠檬汁落去就更加清新开胃🍋,夏天食就啱洒loo!酱汁系蜂蜜橙汁🧡,好少有呢款酱汁好特别,味道异常地非常夹😜!酸酸甜甜带独特香味,清新度max✨!~~~是日餐汤系椰菜花忌廉汤,饮落口感creamy幼滑🤤,带微微椰菜花香,面头加左百里香同少少橄榄油🌿,
【 🐠 蜂蜜橙银鳕鱼 】
---
($188) *另收加一服务费*
📍评分:10/10
💫 𝕊𝕖𝕥 𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙 :
- Starter 👉🏻 是日精选餐汤🍵
- Main 👉🏻 蜂蜜橙银鳕鱼🐠
~~~
是日餐汤系椰菜花忌廉汤,饮落口感creamy幼滑🤤,带微微椰菜花香,面头加左百里香同少少橄榄油🌿,仲有蒜蓉包粒🍞!饮完舒服暖胃🤍,又冇平时d忌廉汤咁腻!
~~~
🌟 今次试食餐厅仲额外送左份前菜小食,系飞鱼籽挞🥮!挞皮脆口有牛油曲奇饼香😚,入面系满满既千岛酱,食落外脆内软,又酸酸甜甜好开胃👅!上面就有飞鱼籽同青瓜片,细细件一口小食开开胃👻!
【 💜黑加仑子慕斯蛋糕🍰
配士多啤梨雪糕🍧】
📍评分:10 +我的少女心❤️‍🔥/10
~~~
⏩ 讲真试食完 set lunch 之后估唔到餐厅仲额外预备埋一份甜品送黎试食🙈,个下真心惊喜左😂!仲要睇到系我最钟意既粉红色‼️ 超梦幻既卖相已经一秒得到我既欢心🥰!
~~~
蛋糕上面既奶盖口感好creamy幼滑🤤,而且食落又轻盈,带有忌廉奶香🍶,上面仲有大大粒士多啤梨🍓!黑加仑子慕斯蛋糕分两层,上面个层占大部分🤩,系好厚好厚既黑加仑子慕斯💜,黑加仑子味酸酸甜甜🫐,慕斯口感非常软滑😚,仲食到黑加仑子粒粒既口感!下面个层就系海绵蛋糕🍰,口感好松软👅!士多啤梨雪糕因为我打卡溶左d😹,但系都系咁好食😌,甜甜酸酸既士多啤梨奶香味,软滑既口感同冰感❄️,加埋隔离既饼干碎食超夹🍪!仲有就系个有好多玫瑰花瓣on top🌹,整得好靓好有花系少女feel😍,真系睇得又食得既甜品😝!
~~~
✅ 整体黎讲,呢度真系前菜、主食、甜品都咁好食🥰,仲要食物卖相真系好吸引😍,整得好有心机!而且店员亦都好nice,服务得好周到😚!环境又舒服有格调,呢间绝对啱洒钟意打卡既一众少女黎啊😜!
蜂蜜橙银鳕鱼
黑加仑子慕斯蛋糕配士多啤梨雪糕