2019-08-14 26 浏览
今日book左7点去食系旺角嘅烧烤堂,系门外已经闻到烧烤嘅味道,舖头入面大概有十几张枱,我地入去嘅时候都满左一半。2个人食左蒜蓉茄子、牛油蒜蓉焗金菇、蜜糖鸡中翼、鸡软骨、盐烧牛舌芯、汁烧鱿鱼须、日本一口甜薯、烧软骨免治鸡肉棒(日本鸡蛋)、日本芝士年糕、蜜糖牛油年糕,仲叫左椰青水同竹庶茅根,呢两枝都系枝装嘅饮品。茄子唔会太多蒜蓉搞到太咸,而且又够淋又香。焗金菇就重牛油味,同时蒜蓉够香,金菇都爽口。蜜糖鸡中翼系甜甜地,而且肉质唔会太硬同太焦,唔错。鸡软骨上面有啲盐都好够味。盐烧牛舌芯口感好好,好爽口,而且唔会烧到好硬好难咬。汁烧鱿鱼须好多汁,味道唔错。日本一口甜薯真系好好食,出面有盐,但系入面系甜嘅,食到咸之后又变翻甜,个皮有少少脆,食落唔似系薯仔嘅感觉,所以好特别。烧软骨免治鸡肉棒(日本鸡蛋)系鸡肉棒沾蛋食,点完之后有好浓嘅蛋味。日本芝士年糕可以点炼奶,芝士味咸但炼奶又加翻啲甜味中和翻。蜜糖牛油年糕就冇乜牛油味,不过都烟韧同有啲蜜糖味。总括而言,烧烤堂食物质素唔错,可以再次光临。

,舖头入面大概有十几张枱,我地入去嘅时候都满左一半。

茄子唔会太多蒜蓉搞到太咸,而且又够淋又香。
焗金菇就重牛油味,同时蒜蓉够香,金菇都爽口。
蜜糖鸡中翼系甜甜地,而且肉质唔会太硬同太焦,唔错。
鸡软骨上面有啲盐都好够味。
盐烧牛舌芯口感好好,好爽口,而且唔会烧到好硬好难咬。

汁烧鱿鱼须好多汁,味道唔错。

总括而言,烧烤堂食物质素唔错,可以再次光临。
2019-08-13
  • 日本一口甜薯