2017-06-11
全靠同事有会员号码,先可以第二次食到宁波餐厅。呢间餐厅好似易订左,几日前book亦book到。第二次食嘅感受,食物依然保持水准,绝对可以再食第三次,同事一致赞同。今次因为人数少d, 叫嘅菜亦少左,仲有好多菜都想食都叫唔到。唯有下次。分别介绍d嘢食先。脆鳝: 个个一食都惊叹,点解可以咁脆咁好食,完全无骨, 超入味,食多碟都得。烟熏蛋: 糖心蛋再加浓郁烟熏味,蛋白够滑, 咬到蛋黄就软棉棉,好正。小笼包: 一咬即爆肉汁,好juicy, 个皮如果再薄d就perfect生煎包: 唔知系咪我唔系一上菜就食,所以就唔够热,无对上一次咁好食,如果系够热,个包底一定会好香脆。银丝卷: 一般,可能无练奶关系,就争d。担担面: 唔似四川担担面咁,佢系酸中带好少辣,无浓郁嘅花生味,而且太咸,我比较喜欢四川嘅。臭豆腐: 又系正之选,有臭味,入口够新鲜够热够香脆,豆腐唔系滑, 系粗身,臭豆腐就系要食呢只,重拾以前喺街边食嘅感觉,仲有甜酱点添,great!!炒年糕: 一般,嫌佢d 年糕唔够烟un, 味道好似比岀面上海铺差d总括黎讲,十分满分都有八分,好值得去食。
分别介绍d嘢食先。
银丝卷: 一般,可能无练奶关系,就争d。
总括黎讲,十分满分都有八分,好值得去食。