2019-10-13 647 浏览
泰极料理 #天水围虽然餐厅个名有「泰」呢个字,但系佢卖嘅嘢五花八门,既有传统泰国菜,又有好多唔同嘅煲,包括椰子鸡煲羊腩煲牛腩煲鱼㶽等等,仲有串烧!今次试咗椰子鸡煲同埋海鲜粉丝沙律,两样都好好食,大力推荐!椰子鸡煲 $288$288唔使加一有原只鸡,啲份量真系够三至四个人,大食嘅话仲可以加啲火锅配料。椰子味好浓郁,虽然汤底系偏咸,而唔系一般想像中甜甜地嘅椰汁咁,但系都非常好味,真系可以就咁饮晒啲汤。啲鸡入晒味,仲要咁样煲住好耐都仲几嫩。海鲜粉丝沙律 $68呢个同样非常好味!可以拣泰极酸辣沙律酱或者甜酸沙律酱,我今次拣咗酸辣沙律酱,果然非常惹味!酸得来好辣,好过瘾。我本身以为系得少少海鲜同粉丝加好多菜,点知全部都系海鲜再加少少粉丝,基本上只系得一两块生菜垫底,未试过食沙律觉得咁抵食!有好多块鱿鱼、虾、螺片,完全冇谂过沙律都会咁足料。呢间餐厅嘅服务态度超级好,啲人劲有礼貌!唔使加一又好味,好抵食,真心推荐呢一间餐厅!味道:4.7/5性价比:4.4/5
泰极料理 #天水围

今次试咗椰子鸡煲同埋海鲜粉丝沙律,两样都好好食,大力推荐!

椰子鸡煲 $288

海鲜粉丝沙律 $68