2023-09-13 10 浏览
今次同朋友走入去尖沙咀𠮶边,食一间唔错嘅日本居酒屋餐厅!据问呢一间餐厅最出名系鸡嘅部位同埋内脏!同朋友即管一尝!呢间餐厅嘅设计非常之华丽四周围都有唔同嘅摆设畀我哋钟意影相嘅朋友打卡!再加上餐厅有个大型L字枱,坐得非常舒适座位宽阔店员亦都非常细心帮手而开座位畀我哋进入!更加细心嘅系底鞋有一个放置袋嘅篮提供埋畀我哋!唔使食嘢嘅时候拎住个袋坐得更加舒服!今次同朋友叫咗大概十几样嘅小食、因为大家都唔算好肚饿!今次冇叫饭或者正餐!首先第一个菜系烧鳕鱼干、鳕鱼干配上沙律酱非常惹味!啖啖香脆!之后再叫咗佢哋出名嘅玉子烧用呢一个明太子酱汁做点缀食落去咸咸甜甜好开胃!之后再叫咗个青瓜蟹籽沙律!呢个沙律食落去除咗好清爽!蟹子同青瓜味道非常之夹!沙律酱配得啱啱好!好开胃!之后我哋再叫咗个盐烧鸡皮同鸡颈!感受下鸡颈肉质系有几滑嫩!仲有明太子手羽先、手羽中、肉质亦都非常之滑嫩!之后再叫咗鸡腿肉同鸡软骨!估唔到呢一间食鸡个感觉好正!唔挂得知讲鸡中之宝就系呢一间舖头!之后再叫咗月见免治鸡肉棒味道亦都非常惹味之后仲有豚肉万能葱卷、味道香浓另外活白鳝非常肥美食落去口感非常好!蔬菜类方面叫咗大啡菇同埋翠玉瓜!烧得好香味道

之后仲有豚肉万能葱卷、味道香浓另外活白鳝非常肥美食落去口感非常好!蔬菜类方面叫咗大啡菇同埋翠玉瓜!烧得好香味道锁晒入食物里面!仲有黑豚五花肉同炭烧墨鱼!呢个一定要食!催眠居酒屋好少成条墨鱼去烧再加上佢要用炭烧绝对系心机食物!