味火鍋 (華僑商業中心)

Yum Hotpot (Hua Chiao Commercial Centre)
2024-06-23 898 浏览
呢排突然之间好想打边炉,但系又唔想有限制咁样食、始终听日好忙,可能第一餐都要去到深夜!所以今次同朋友食尽啲去食火锅放题!今次呢个火锅放题嘅主菜,我叫咗酸菜鱼、酸菜鱼,我觉得系呢度最好食嘅一个主菜!再加上佢仲有底下有粉丝、真系觉得好抵食之余,啲鱼肉好嫩滑!加上花椒嘅汤底非常之香,超级开胃! 之后再叫咗个海鲜拼盘;入面有海虾四只、鲍鱼两只、跟住仲有帆立贝、仲有蟹柳肉、有广岛蚝、当然唔少得就系佢哋最出名嘅手打肉丸!另外佢呢度打边炉嘅花胶鸡汤一定要试!花胶鸡除咗滋润之外,鸡肉都好嫩滑!所以第一个汤底一定要饮咗先之后再打边炉!另外佢哋嘅牛肉拼盘亦都系好出名,再加上好好食!我哋本身已经好钟意食牛肉、佢嘅牛肉肉,直程唔需要酱汁都好正好香!重点系呢度可以任食真系超抵!同埋喺未打边炉嘅时候,佢会送上四款小食、有炸鸡软骨、腌制蕃茄、中华沙律同埋香蒜木耳全部都系开胃小食。重点仲可以最长食七个钟都系任食!你到旺角打边炉真系唔好错过!味火锅

之后再叫咗个海鲜拼盘;

火锅