2023-07-04
之前已经听过唔少人话呢个嘅甜品好好食,今日终于去到试(要排队),不过排都值得,因为真系好好食呀。我一心系谂住芋头去的,我系芋头迷,但坊间好多芋头冰都劲大香精味,又无乜芋头味,唔好话芋头,就算系其他味嘅刨冰,出面嘅刨冰好多都系得啲好药水味嘅糖水.....今日个芋头冰嚟到𠮶阵好有惊喜,卖相系紫色同白色好靓,面层有芋头同一埋芋头蓉,我已经觉得好惊喜,系真正嘅芋头蓉,好香好滑。食到下面,啲牛奶冰都好有惊喜,好滑好绵,而且好香好香,食得出系用好好嘅牛奶去做,唔系用奶精,食到停唔到口,虽然系咁,但一个冰成100蚊本身都觉得算贵,直至我食到中间⋯⋯中间竟然有好大好大旧芋泥!系真正嘅芋泥!我喺第二到食芋头冰甚至系台湾都未试过咁足料,最后我地两个女仔食晒份量超大嘅芋头冰,好满足,希望下次再去试下其他甜品!