2023-07-22 15 浏览
之前见人嚟呢度打卡,又见d 嘢食好似几吸引,所以我都乘机去试吓☺️唔好见到林村就觉得远,其实都几方便同易揾。入到去见地方都几大,分别有室外同室内,环境好chill同relax, 整体嘅装潢都好有古典风。可惜小妹当日嚟嘅时候,天气不似预期…唔系嘅话可以坐室外晒下日光浴🤣我同朋友叫咗两个set lunch 同一个小食。set lunch 包头盘一款,主菜一款,同指定饮品一杯(茶/咖啡). 头盘同主菜都提供多款选择,做得唔错!小食:🌱炸鱼配啤酒味薯条: 呢个简直有惊喜同出色😋😋😋!粉浆一d 都唔厚,做到脆口而不油!鱼块有别于出面果d, 系比较有鱼鲜味而且做到嫩滑嘅口感!薯条系细细条,硬脆果只!虽然系小食,但原来都几大碟下,食完都饱左一半🤣Set lunch:🌱周打鱼忌廉汤:汤带有浓浓嘅忌廉香,而且汤料都多,仲有鱼块,饮落好滑同有鲜味。配上蒜香嘅脆边多士,简直一流🌱黄金大虾尖通粉:上菜已闻到阵阵虾味!只虾好大只,富有阵阵牛油香气,而且铺满大量芝士🤭个通粉软硬度适中,做到挂汁,个汁系蛋黄酱嚟,加上大虾嘅鲜味令整体味道升华😋🌱凯萨沙律:d 沙律菜新鲜爽甜。配料有面包粒同烟肉片,烟肉味道唔系劲咸果种,

小食:

Set lunch:

🌱凯萨沙律:d 沙律菜新鲜爽甜。配料有面包粒同烟肉片,烟肉味道唔系劲咸果种,同埋钟意佢脆得嚟唔太油

🌱美国安格斯肉眼扒(8oz): 油脂分布唔差,肉质唔会太韧而且煎到恰到好处,扒边脆而肉质嫩😊

整体嚟讲,份量十足,环境优美,职员又唔会好push ,好啱一家大细同一大班朋友relax 同chill 嘅地方。最正呢间餐厅系宠物友膳餐厅嚟,所以可以带埋心爱嘅毛孩齐齐打卡同chill 啦。
2023-07-19
午餐